Samsung är störst på mobiltelefoner – här är beviset!

samsung-headquaters-logo

Samsung är absolut störst på mobiltelefoner. Om någon tvivlade tidigare så kom beviset nyligen i form av företagets kvartalsrapport. På ett enda kvartal har Samsung skickat iväg närmare 120 miljoner mobiltelefoner, en ökning med 7 procent jämfört med samma period förra året.


Ökningen gör att Samsung nu står för hela 29 procent av den totala marknaden för mobiltelefoner. Tvåa på den listan är Nokia med respektabla 15.5 procent, en siffra som minskat stadigt de senaste åren. Därefter följer Apple med 8 procent och LG med 4.4 procent – två tungviktare där Apple vuxit mest från år till år.

Värt att notera är hur Samsung både levererar smartphones och vanliga mobiltelefoner, även kallade ”dumbphones”, medan Apple bara har smartphones i sin produktlista. Dessutom har Apple inga ”billiga” modeller att erbjuda som de flesta av sina konkurrenter. Så 8 procent är i sanning inte illa.

Nokia kan lyfta när Xbox One släpps

Nokia väntas öka framöver med lanseringen av nästa Windows Phone-updatering och det kan bli ett rejält lyft för den finska tillverkaren även när Xbox One gör sin debut. Då knyter nämligen Microsoft ihop tre plattformar för en sömlös kommunikation mellan Windows 8/8.1, Xbox One och Windows Phone.

Även Android-tillverkarna kommer att få ett lyft när Android 4.4 ”KitKat” och eventuellt Android 5.o gör sina intåg på marknaden. Det väntas stora förbättringar som ska minska fragmenteringen i Android-kategorin och samtidigt modernisera och snabba upp ordentligt. Bli spännande att se vad Google erbjuder.

För Apple har Iphone 5S och Iphone 5C varit stora framgångar (speciellt Iphone 5S) med rekordförsäljningar på kort tid. IOS 7 har inte tagits emot lika väl som företaget hoppades på, men räkna med att de inte tänker sitta still och vänta på att se konkurrenterna antingen springa ifrån eller ta sig närmare deras andelar.

 

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.