Grand Theft Auto V en fenomenal succé

grand-theft-auto-v

Grand Theft Auto V är en fenomenal succé för utvecklarna Rockstar då företaget nyligen gick ut med att speltiteln nu sålts i fler än 29 miljoner exemplar. På bara tre dagar hade försäljningen passerat 1 miljard dollar och på bara sex veckor slogs det tidigare försäljningsrekordet som då hölls av Grand Theft Auto IV.

Analytikerna på Wall Street hade räknat med att andra kvartalets siffror skulle stanna på 922 miljoner dollar totalt sett för Rockstar, men företaget lyckades pressa upp den siffran till hela 1.2 miljarder dollar istället. Detta tack vare Grand Theft Auto V som har gett ett enormt lyft sen lanseringen.

Att luta sig tillbaka och se pengarna rulla in är dock inte vad Rockstar har några planer på utan istället arbetar man nu på fler spel. Tio titlar ska komma till nästa generationens spelkonsoler och under 2015 är ett stort antal spel tänkta att kunna lanseras. Bara att hoppas på fler högkvalitetiva spel alltså!

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.