38 miljoner kontouppgifter stulna från Adobe – även betalkortsnummer!

adobe-logo.jpg

38 miljoner användare drabbades när Adobe hackades och fick kontouppgifter stulna från sina servrar. Det är en ganska så saftig höjning jämfört med de tidigare rapporterade 2.9 miljoner drabbade användarna – så man kan ju undra hur Adobe räknade första gången de gick ut med sin information.

Alla som drabbats, inklusive undertecknad, har fått sina kontolösenord återställda och information skickades ut till alla. Samtidigt som kontouppgiftern stals så lyckades hackarna även med konststycket att komma åt källkoden till tunga programtitlar som Adobe Photoshop, Acrobat och ColdFusion.

Inte direkt roande för Adobe som redan kritiserats riktigt hårt för sina prenumerationsupplägg med Creative Cloud och som nu måste försvara sig mot kritikerna som dessutom nu fått mer vatten på sin kvarn. Speciellt med tanke på att betalkortsuppgifter följt med i stölden av kontouppgifter!.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.