Säkrare Gmail med nya ändringar av Google

google-gmail-logo

Gmail har blivit säkrare efter att Google gjort ett antal förebyggande justeringar kring hanteringen av krypterade anslutningar.


Istället för att som tidigare erbjuda användarna en möjlighet att själva välja om en HTTPS-anslutning ska användas eller inte så är det nu bara kryptering som gäller – från början till slut.

Vidare låter Google meddela att det inte bara är när man skickar och tar emot e-post som krypteringen gäller, alla meddelanden är nämligen även ordentligt krypterade när de flyttas internt på Google servrar.

Hur väl denna extra säkerhet håller om NSA skulle knacka på Googles dörr återstår att se, men det är åtminstone en positiv förändring som skett.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.