Google Search får två nya röstkommandon för kameran

google-logo

Google har uppdaterat sin sökmotor med nya röstkommandon.

När Google Now blev aktuellt med Android 4.1 ”Jelly Bean” var det ett stort steg närmare smartare sökningar på internet med rösten.

Nu har Google gjort ytterligare förbättringar som bland annat märks i sökappen Google Search då man idag kan starta kameran genom att säga ”Take a photo” och ”Take a video”.

Med tanke på att kameran aldrig är längre bort än två snabba knapptryckningar så kan man ju undra hur användbart nyheterna är – men de finns åtminstone tillgängliga vid behov.

Mer spännande är om detta även blir aktuellt för Android Wear – något som skulle vara betydligt mer praktiskt med de smarta armbandsur som har kamera.

Bara att vänta och se alltså.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.