Säkerhetsfixar för januari på gång till Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Har du en Samsung Galaxy S8 eller Galaxy S8 Plus kan du vänta dig en uppdatering med de senaste säkerhetsfixarna inom de närmsta dagarna.


Detta bara kort efter att Google släppt samma fixar till sina egna Pixel- och Nexus-enheter via OTA. I skrivande stund handlar det om varianterna med Snapdragon 835-processorer, vilket alltså gäller oss i Europa.

Du kommer inte att få några nya funktioner med uppdateringen. Det handlar helt om buggfixar och optimeringar som kommer från Google en gång per månad.

13 sårbarheter i Android är fixade

Till Galaxy S8 heter uppdateringen G9500ZCU2AQL2 och du som har en Galaxy S8 Plus får uppdateringen G9550ZCU2AQL2 istället. Skillnaden i namn betyder inget, det är exakt samma innehåll.

Totalt har 13 sårbarheter i Android fixats vilket gör din telefon något säkrare mot attacker från kriminella.


Inom de närmsta dagarna kommer du att få en notifikation i telefonen om att en uppdatering kan installeras. Du bör göra installationen så fort du kan för att skydda dig och din telefon.

Vidare har vi även noterat att Galaxy A8 Plus snart kommer att få en identisk uppdatering i A730FXXU1ARA6. Har du inte redan fått den till din telefon så dyker den upp snart. Uppdateringen väger in på 220MB, så ladda ner över WiFi om möjligt.