Firefox Quantum blir ännu snabbare med nya uppdateringen (Firefox 58)

Mozilla Quantum Logo

Firefox Quantum blir ännu snabbare med nya uppdateringen till populära webbläsaren. Kan kompilera kod snabbare än ditt internet kan hämta till den.

När Mozilla släppt nya Firefox Quantum (version 57) var det en helt omarbetat, optimerad webbläsare med fokus på fart som vi kunde ladda ner och prova. Och Mozilla fortsätter med arbetet att snabba upp ditt surfande på internet.

Med senaste uppdateringen till Firefox Quantum ökar versionen till 58 och webbläsaren får stöd för ”streaming compilation”. Det betyder att Quantum kan börja kompilera kod som laddas ner till webbläsaren redan innan nerladdningen är avslutad.

Mozilla påstår att Firefox Quantum kan kompilera 30-60 MB med kod varje sekund på desktop och upp till 8 MB per sekund i mobiltelefonen. Det ger en hastighetsökning på 10-15 gånger snabbare kompilering. Förhoppningsvis kommer vi användare att märka en stor skillnad i situationer när webbsajter använder stora mängder JavaScript.

Firefox 58 har stöd för WebVR & säkerhetsfixar för Meltdown / Spectre

Andra förbättringar som följer med Firefox Quantum version 58 är stöd för WebVR till macOS-användare.

Det betyder att du kan använda ditt VR-headset, som HTC Vive och Oculus Rift, med Firefox för att gå in i VR-världar. Detta har funnits till Windows-användare ett tag nu men äntligen får Mac-användare samma möjlighet.

Vidare ger uppdateringen säkerhetsfixar för de allvarliga sårbarheterna kallade Meltdown och Spectre. Inte en dag för sen och ett måste för att din dator ska vara skyddad. Glöm inte att även operativsystemet måste vara uppdaterad för att du ska vara helt skyddad.

Slutligen kan vi nämna att version 58 av Firefox Quantum har fått stöd för språket nepali och äntligen kan fylla i dina betalkortsuppgifter på rätt sätt.

Firefox Quantum (version 58) släpps den 23 januari. Vill du prova nya versionen i beta-form kan du besöka den här sidan för att läsa mer om nyheterna och ladda ner beta-versionen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.