Safari 15 är problematisk för användarna – störs av buggar

apple-safari-logo

Användare rapporterar att senaste Safari 15 inte fungerar korrekt i alla avseenden. Om du inte har uppdaterat Safari till nya versionen så kan det vara bra att avvakta tills Apple får styr på buggarna.

Det handlar om Safari 15 för macOS Catalina och Big Sur. En version som släpptes den 20 september 2021, samtidigt som iOS 15 och iPadOS 15 debuterade för miljonetals enheter världen över.

Läs mer: Allt nytt på Netflix i oktober (27 filmer & 37 tv-serier)

Enligt användare vägrar Safari 15 att ladda vissa webbsajter. Det ska bland annat påverka stora sajter som Target och Walmart. Till en början händer ingenting när sidorna laddas, men efter en stund visas ett felmeddelande i webbläsaren om att ett problem har inträffat.

En annan bugg är att bokmärkningen fungerar dåligt med YouTube-länkar. När användare försöker bokmärka en YouTube-sida så stängs Safari 15 ner. Poff, hela webbläsaren kraschar. Tacksamt nog finns en temporär lösning:


Buggarna som nämns ovan är tydliga exempel på varför man egentligen sak vänta in åtminstone en eller gärna två mindre uppdateringar.

Det är lockande att direkt uppdatera Windows, macOS, Android, iOS, iPadOS, watchOS och allt vad det nu finns.

Men det är osäkert och när en stor uppgradering släpps, exempelvis kommande Windows 11 och macOS Monterey så är det en mycket god idé att invänta en mindre uppdatering med buggfixar. För den behövs och den kommer, vi lovar!

Läs mer: Spotify tömmer batteriet på iOS 14.8 & iOS 15

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.