Så startar du om Google Chrome med ett vanligt bokmärke

google chrome starta om bokmarke

Visste du att webbläsaren Chrome kan startas om med ett vanligt bokmärke? Det är inte direkt raketvetenskap att klicka ner webbläsaren och starta upp den igen, eller att avsluta via programmets meny. Men varför göra det enkelt när det kan bli ännu enklare?


Allt du behöver göra för att starta om Chrome är att skriva “chrome://restart” i adressfältet. Du kan prova redan nu om du vill. bara skriv in adressen och tryck Enter. Alla dina öppna flikar bör återställas, men vi ger inga garantier så ha inget viktigt öppet i någon flik.

För att skapa en genväg, exempelvis för bokmärkesfältet, trycker du på tangenterna Ctrl+D (Windows) eller Cmd+D (macOS), och redigerar adressen till den vi nämner ovan. Klicka på knappen “Spara” och du är klar — svårare än så är det inte.

Varför man behöver ett bokmärke för att starta om Chrome kan vi bara sia om. Det kan vara att du snabbt behöver testa saker och däremellan ladda om webbläsaren, eller för att återställa upptaget minne.

För den sistnämnda kan vi nämna ett praktiskt tips för att stänga ner en mängd flikar samtidigt i Google Chrome. Högerklicka bara på en flik så får du valen ”Stäng andra flikar” och ”Stäng alla flikar till höger”. Klicka på en av dem och se hur minnesåtgången snabbt minskar.


Har du ett bra tips för Google Chrome? Kommentera gärna och berätta!