Så mycket kostar Viaplay (2021) – nya priser

viaplay startsida 2021 mars

Viaplay Film & Serier får ett nytt pris. Månadskostnaden ökar med 18 procent från den 2 mars 2021. Datumet gäller för alla nya användare. Befintliga användare av Viaplay får nya priset på första betalningen efter 31 mars 2021.

  • Ökar priset för normalanvändaren med 18 procent
  • Sportpaketet försvinner från utbudet
  • Vissa kunder får en prisökning med 126 procent (!)

Anledningen till att Viaplay höjer priset är för att kunna fortsätta vidareutveckla tjänsten med nytt innehåll.


Priset ökar från 109 kronor till 129 kronor. Förändringen sker den 2 mars för nya kunder, och för befintliga kunder gäller nya priset efter den 31 mars. Den som inte godkänner det nya priset kan avsluta sitt konto under ”Mitt konto” som inloggad på Viaplays webbsajt.

Lästips: Så mycket kostar Spotify (2021) – nya priser

Du får alltså betala 20 kronor extra för samma utbud som tidigare. Målet är dock att kunna utöka utbudet med fler filmer, tv-serier, originalproduktioner och barnprogram.

Att betala 20 kronor extra är tämligen lite jämfört den extremhöjningen som Viaplay tvingar på kunderna som har ett sportpaket.

Sportpaketet tas nämligen bort helt från utbudet vilket gör att de kunderna måste övergå till Viaplay Total istället. Det är en prisskillnad på 50 kronor, vilket kanske inte är speciellt mycket.

FAQ

Hur mycket kostar Viaplay Film & Serier?

Nya priset för 2021 är 129 kronor för Viaplay Film & Serier.

Varför ökar priset?

För att Viaplay ska kunna fortsätta vidareutveckla sin tjänst med nytt material, fler filmer och serier.

När ändras priset på Viaplay?

Den 2 mars 2021 för nya prenumeranter och den 31 mars 2021 för gamla prenumeranter.

Går det att kolla på Viaplay helt gratis?

Ja, på sajten Viafree är det möjligt. Utbudet är dock mer begränsat än på Viaplay.

Viaplay bryter sitt prislöfte mot trogna kunder – ingen kompensation

Men då ska vi också ta med i beaktning att en del prenumeranter fortfarande bara betalar 199 kronor för sportpaketet. Eller åtminstone betalade, för nu tvingas alla dessa prenumeranter över till Viaplay Total de med – med en kostnadsökning på 126 procent, eller 250 kronor varje månad.

Vi genomför nu ändringar i vårt utbud av abonnemang på Viaplay. Du har i dag ett abonnemang på ett sportpaket till priset av 199 kronor. Vi tar nu bort detta abonnemang ur vårt produktionssortiment vilket innebär att din prenumeration kommer upphöra per automatik 30 dagar efter din sista betalning.

Detta trots att Viaplay tidigare lovat att de skulle få behålla sitt pris så länge de har kvar sin prenumeration. Ett löftesbrott alltså, som Viaplay rättfärdigar med att de tyckte priset var orättvist mot nya kunder.

Viaplay säger till Expressen att de hellre har en rättvis prissättning än att hålla sina tidigare löften. Inte heller vill tjänsten kompensera sina trogna kunder som fått löftet. Istället säger Roberta Alenius, head of corporate communications på Nent Group, att de tror att ett fint utbud ska vara tillräckligt för prenumeranterna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.