Så mycket kostar Playstation VR2

Playstation VR 2
Bild: Sony

Nu vet vi äntligen vad Playstation VR2 och prislappen är kännbart högre än vad Meta Quest 2 kostar. Det kommer alltså att kosta en rejäl summa oavsett vilket VR-headset du väljer. Här är allt vi vet om prislappen just idag.

Playstation VR2 är dyrare än Meta Quest 2

Sony har bekräftat prislappen och säger att Playstation VR 2 kostar 600 euro. Omräknat enligt dagskurs så stannar på cirka 6 500 kronor, vilket är mer än tusenlappen mer än vad Meta Quest 2 kostar i sitt grundutförande.

Lästips: Första testet av Playstation VR2 – här är videon

Tyvärr är inte prislappen här i Sverige en rak konvertering från euro till svenska kronor. Efter påslag så ligger den svenska prislappen istället på cirka 7 400 kronor för bara VR-headsetet, eller runt 7 800 kronor du vill köpa ett paket med spelet Horizon: Call of the Mountain.

En viktig detalj är att VR-headsetet inte är fristående likt Meta Quest 2 eller Quest Pro. Du måste ha ett Playstation 5 för att kunna använda Sonys kommande modell. Det betyder att kostnaden ökar rejält om du först måste köpa en spelkonsol – den kostar nämligen från cirka 7 000 kronor i svenska butiker idag.

Playstation VR 2
Häftigare handkontroller än de till Playstation VR2 får man allt leta efter. Bild: Sony

Då släpps Playstation VR2

Playstation VR2 släpptes i februari 2023.

Förhandbokningarna av VR-headsetet öppnade den 15 november och då gick det endast att förhandsboka via svenska återförsäljare i Sverige. I andra länder gick det att förhandsboka och köpa VR-headsetet direkt från Sony.

Via Sony

FAQ

Hur mycket kostar Playstation VR 2?

Det officiella priset är cirka 7 400 kronor hos svenska återförsäljare.

När släpps Playstation VR 2?

VR-headsetet hade premiär hos svenska återförsäljare i februari 2023.

När går det att förhandsboka Playstation VR 2?

Den 15 november 2022 öppnade svenska återförsäljare för förhandsbokningar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.