Så mycket kan OnePlus 6 kosta – släpps under sommaren 2018

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Idag vet vi bara det mest essentiella om kommande OnePlus 6. En mobiltelefon som ska utmana giganterna Samsung, LG och Huawei med prestanda i den högsta klassen, men utan att kosta som de dyraste telefonerna på marknaden.Åtminstone var det förhoppningen eftersom tillverkaren OnePlus marknadsfört sig som en uppstickare med bra grejer till lägre priser. Enligt de senaste uppgifterna kan OnePlus 6 bli den dyraste modellen hittills i serien.

Läckta uppgifter på kinesiska Weibo pekar på en prislapp kring 749 USD, eller runt 7 700 kronor inklusive moms för varianten med 256GB lagringsutrymme. Det pratas även om 64GB och 128GB i mindre varianter, dock utan prislappar. Gissningsvis landar OnePlus 6 några hundralappar över befintliga OnePlus 5T i sin billigaste form.

OnePlus har redan bekräftat att telefonen använder senaste och snabba Qualcomm Snapdragon 845-processorn. Därtill pratas det inofficiellt om 8GB RAM-minne och en stor 6,2-tumsskärm med okänd upplösning. Det kan också finnas dubbla bakre kameror på 12- respektive 20 megapixel, samt en enkel främre kamera. Givetvis kan vi också vänta oss Dash Charge för snabbladdning.

Det finns indikationer på att telefonens skärm ska vara kantlös med en flärp-liknande topplösning som med Apple iPhone X. Huruvida så blir fallet återstår att se.


Vad tror du om OnePlus 6? Är det en mobiltelefon du kan tänka dig att köpa när den släpps i sommar? Skriv gärna en kommentar och berätta varför, eller varför inte.