Så kan Dynamic Island se ut på din iPad (konceptbilder)

concept dynamic island ipad 2022 parker ortolani

När Apple presenterade nya funktionen Dynamic Island till iPhone 14 Pro och Pro Max så var det många som drömskt började hoppas på samma lösning till iPad Pro. Och nu har vi fått de första konceptbilderna på hur det skulle kunna se ut.

Dynamic Island är ett område högst upp på skärmen på din iPhone 14 Pro och Pro Max som tillsammans med den pillerformade flärpen (för selfiekameran och sensorerna) ändrar storlek dynamiskt för att visa olika former av information, exempelvis aviseringar av meddelanden.

Lästips: Politiker är oroade över säkerheten i iPhone 14

Macrumors har en utmärkt förklaring på hur det fungerar i den här YouTube-videon.

concept dynamic island 3 parker ortolani

Designern som tagit fram konceptbilderna på hur Dynamic Island kan se ut på iPad, i det här fallet en iPad Pro, heter Parker Ortolani.

Bland de många fördelarna med funktionen på iPad hittar vi praktiska, tänkbara funktioner som snabbaktivering av läsläget och textöversättning i Safari.

Via: Twitter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.