Så förbättras iPhone SE – får 5G-stöd och hålkamera

Två nya modeller kan släppas 2022 och 2023

apple iphone se 2020

Apple väntas släppa en ny iPhone SE-modell under 2022 och ytterligare en under 2023.

Uppgifterna kommer från en rapport av analytikern Ross Young som arbetar för firman Display Supply Chain Consultants.

Lästips: Stor läcka om iPhone 13 – två nya färger, 1TB lagring & större batteri (video)

Enligt Ross Young kommer den första nya modellen att erbjuda 5G-stöd, men ha exakt samma skärm som den befintliga modellen – alltså 4,7 tum.

När 2023 års modell släpps väntas det vara med en större skärm på 6,1 tum och med en ny kamera integrerad i framskärmen.

Det handlar om en kamera med så kallad ”punch hole”-design. Eller bara hålkamera på svenska. Exakt hur den kommer att se ut återstår att se, men Samsung har flera modeller med hålkamera som kan indikera hur iPhone SE blir.

Nämnvärt är att befintliga iPhone SE inte har en så kallad notch där kamera och sensorer sitter. Anledningen är att modellen saknar FaceID-stöd, vilket stärker uppgifterna om en hålkamera eftersom den inte behöver sensorerna för ansiktsidentifiering.

En annan detalj är att vi inte har några uppgifter om iPhone SE Plus – en ryktat kommande modell med större skärm än vad vi har sett hittills.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.