Så bra är processorn i Samsung Galaxy Watch 6 & Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6

Samsung har lanserat Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic. Två smartklockor med många stora och små nyheter – bland annat en ny systemkrets som ska vara snabbare och energisnålare än vad Galaxy Watch 4- och Watch 5-serierna använder.

Systemkretsen som Samsung använder är deras egna Exynos W930. Den efterföljer trotjänaren Exynos W920 som de tidigare modellerna använder. Skillnaderna på pappret är stora. Bland annat lovar Samsung betydligt högre hastigheter utan att batteritiden påverkas.

Upp till 18 procent snabbare än tidigare

Upp till 18 procent snabbare ska Exynos W930 vara i Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic. Dessutom stöder kretsen mer RAM-minne. I de nya smartklockorna sitter 2 GB RAM vilket är lika mycket som i konkurrenten Google Pixel Watch.

Enligt Samsung ska den nya systemkretsen och RAM-minnet göra att du byter mellan appar upp till 25 procent snabbare än med Exynos W920.

En av anledningarna till att Samsungs nya systemkrets är snabbare har med klockfrekvensen att göra. Där W920 körs i maximalt 1,18 GHz så kan W930 köra i betydligt snabbare 1,4 GHz.

Lästips: WearOS 4 släpps med Samsung Galaxy Watch 6-serien

Tunnare systemkrets ger en tunnare smartklocka

Det är inte bara hastigheten på Exynos W930 som har förbättrats och som gör en märkbar skillnad.

Tack vare en ny tillverkningsprocess så har hela systemkretsen kunnat göras mindre. Det öppnar både för mer plats till det inbyggda batteriet – och dessutom gav det utrymme för Samsung att göra fler ändringar kring Watch 6 och Watch 6 Classic. Exempelvis minska andra detaljer i designen.

Dessutom har den energibesparande designen på systemkretsen gjort att batteritiden ökar. Upp till 40 timmar på en laddning vid normal användning. Räkna dock med 30 timmar i genomsnitt som en mer rimlig tid innan batteriet måste laddas.

Se de senaste priserna och läs mer om Samsung Galaxy Watch 6 & Watch 6 Classic här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.