WearOS 4 släpps med Samsung Galaxy Watch 6-serien

Samsung Galaxy Watch 6

Äntligen har WearOS 4 släpptes till en smartklocka! Helt nya och heta Galaxy Watch 6-serien från Samsung har bekräftats få WearOS 4 – och den nya versionen följer med direkt ur lådan.

Den nya serien med smartklockor har två modeller – Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic. Den senare är den större och betydligt dyrare modellen med sin roterande ring.

Specialdesignad systemkrets – Exynos W930

Båda smartklockorna använder den dubbelkärniga systemkretsen Exynos W930. Den är specialdesignad av Samsung och avslöjades redan förra månaden. Idag vet vi att Watch 6-serien blir först ut med att använda systemkretsen.

Exynos W930 är en dubbelkärnig systemkrets som körs i upp till 1,4 GHz. Den arbetar tillsammans med 2 GB RAM-minne och 16 GB inbyggt lagringsutrymme.

WearOS 4 optimeras för hårdvaran som mjukvaran används på, men exakt hur väl Exynos W930 fungerar tillsammans med Googles mobila operativsystem återstår att se.

apple watch series 7 greybg 2021
Apple har satt den gyllene standarden för hur bra flyt en smartklocka ska ha.

Upp till bevis – kan Samsung slå Apple?

För att ge en så bra upplevelse som möjligt på handleden så är det viktigt att allt flyter på så smidigt som det bara går. Systemkretsen måste arbeta i perfekt harmoni med mjukvaran, annars måste användaren vänta på att saker ska hända, och det ger en allmänt dålig upplevelse.

Apple är extremt duktiga på samverkan mellan hårdvara och mjukvara, åtminstone när det gäller Watch-serien med smartklockor. De har satt en gyllene standard som Samsung måste kämpa för att nå upp till, och det gäller alla andra tillverkare med.

Se de senaste priserna och läs mer om Samsung Galaxy Watch 6 & Watch 6 Classic här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.