Annons

Så bra är Lenovo Smart Display 7 – sju saker du måste veta

Lenovo Smart Display 7 är inte den bästa smartskärmen på marknaden – men det är en trevlig liten pryl för dig som vill ha en pekskärm med smarta funktioner och högtalare i hemmet.

1. Responsiv skärm med låg upplösning

Skärmen har låg upplösning på 1 024 x 600 pixlar. Betydligt sämre än 8-tumsmodellen var supplösning är 1 280 x 800 pixlar alltså, men färgåtergivningen är bra och svärt mer än acceptabel.

Pekskärmen är mycket responsiv och reagerar omedelbart på beröring. Du behöver inte förvänta dig någon fördröjning när du sveper över skärmen. Den reagerar direkt och med mjuka rörelser.

2. Lenovo Smart Display 7 kan spela högt

Smarthögtalaren har 5-watts stereohögtalare som sitter under skärmen. Det är en stor skillnad mot Lenovos större 8- och 10-tumsmodeller som har högtalarna vid sidan av skärmen.

Ljudkvaliteten vinner inga priser. Men du kan enkelt fylla ett mindre rum med ljud om du vill. Har du den i köket eller arbetsrummet fungerar den bra, men stora vardagsrummet kräver mer från högtalarna.

3. Inbyggd kamera för videosamtal

Det finns en inbyggd kamera för videosamtal. Upplösningen på kameran är två megapixel, vilket är tillräckligt för videosamtal men knappast testvinnande.

En viktig detalj är att det finns ett integritetsskydd inbyggt i smartskärmen. Du kan flytta skyddet över kameran för att fysiskt blockera den från att se något. Mycket bra tänkt av Lenovo.

4. Mikrofonerna hör din röst från långt håll

Du kan fysiskt stänga av mikrofonerna när du behöver det. Då kan du – precis som med integritetsskyddet för kameran – känna dig säker på att ingen uppfattar vad som händer i rummet.

Lenovo Smart Display 7 har en mikrofonuppsättning av typen ”dual-array”. Det betyder helt enkelt att det finns två mikrofoner, och i fallet med Smart Display 7 så är de speciella varianter som hör ljud från långt håll.

5. Lenovo Smart Display 7 stöder Google Assistant – inte Siri

Den här smartskärmen är gjord för Google Assistant – inte Apple Siri. Allt du behöver finns inbyggd direkt i enheten. Du kan ansluta din mobiltelefon eller surfplatta för att casta en video eller musik, men det är inte nödvändigt för att använda den.

Du kan använda din Smart Display 7 fristående eller i högtalargrupp med exempelvis en Nest Audio eller Home Max. Smartskärmen är inte i närheten av att låta lika bra, men du har åtminstine möjligheten.

6. Color Tone gör skärmen automatiskt bättre

Med funktionen Color Tone aktiverad så används ljussensorer i Smart Display 7 för att känna av ljuset från omgivningen. Sen kalibreras skärmen automatiskt med rätt ljusstyrka och färgton för att göra den behagligare att kolla på.

Den här funktionen kan vara lite knepig att använda eftersom den ibland gör att skärmen ställs in på helt tokiga nivåer. Plötsligt kan Color Tone göra att skärmen sänker ljusstyrkan till nära noll utan förvarning, eller aktivera Ambient Mode även om du är i närheten.

Color Tone är en trevlig detalj som ibland gör sig bäst avstängd. Men prova den gärna först och se hur den fungerar för dig. Det kan ju vara så att den är klockren i just ditt hem.

7. Samma mjukvara som Google Nest Hub

En viktig detalj med Lenovo Smart Hub 7 är att den interna mjukvaran är samma som finns i Google Nest Hub. Du har alltså samma gränssnitt och funktionalitet – vilket så klart är mycket välkommet. Den drivande faktorn bakom båda är den digitala assistenten Google Assistant.

Med Google Assistant kan du göra saker som att röststyra ditt smarta hem, spela musik, starta videor och kolla din kalender. Eller varför inte ta reda på vädret, göra en anteckning och mycket mer. Här finns inget större som särskiljer modeller rent mjukvarumässigt.