Så blir Microsoft Edge hela 40 procent snabbare

microsoft edge logo

Webbläsaren Edge har kommit lång väg sen första versionen till Windows 10. Anniversary Update gav mängder av förbättringar och nyheter till webbläsaren men det finns en specifik inställning som kanske är mest intressant för många.


Med ett enda knapptryck kan du få mellan 10 och 40 procent snabbare laddningstider i Edge. Allt man behöver göra är att aktivera stöd för TCP Fast Open i inställningarna och starta om webbläsaren.

TCP Fast Open är ersättaren till gamla T/TCP och utan att gå in på avancerade detaljer så kan sägas att nya tekniken minskar trafiken som behövs mellan din webbläsare och webbsajten du besöker.

Mindre trafik betyder mindre data som måste skickas och tas emot, vilket i sin tur leder till snabbare laddningstider. Det här gäller inte alla webbsajter och effekten kan variera en hel del. Men fördelarna finns där, så varför inte prova?

microsoft-edge-enable-tcpfastopen


Så här aktiverar du TPC Fast Open

Om du vill prova TCP Fast Open bör du först tänka på att funktionen är experimentell. Det betyder att den i skrivande stund kan vara buggig och stöter du på problem kan du alltid stänga av den igen.

Så här aktiverar du TPC Fast open i Edge:

  1. Starta webbläsaren Microsoft Edge
  2. Skriv in about:flags i adressfältet
  3. Skrolla ner till Networking
  4. Kryssa för alternativet Enable TCP Fast Open
  5. Starta om Microsoft Edge

Märker du någon skillnad? Om webbläsaren slutar fungera och inte kan nollställas via inställningarna kan du använda PowerShell för att återställa Edge till fabriksinställningarna.