Rykte: Inget satellitstöd i Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S23

När Galaxy S24 lanseras i januari kan de nya mobiltelefonerna helt sakna stöd för meddelanden och samtal via satellit (något som Apple iPhone har idag).

Det rapporterar den koreanska nyhetssajten ETNews i en artikel om Samsungs kommande serie.

Om det stämmer betyder det att Apple fortsätter sitt försprång med satellitkommunikation då även Galaxy S23 saknade den funktionen. Frågan är nu vad Samsung kan erbjuda som ersättande funktion, om något.

Vi vet att Samsung troligtvis inledde ett samarbete med Iridium om att använda 66 lågt flygande satelliter för satellitkommuniktion med framtida mobiltelefoner; det visade sig dock inte bli av.

Det är också känt att Samsung har introducerat ett nytt modem kallat Exynos 5300 som har just satellitstöd för meddelanden. Då genom att vidarebefordra kontakt via befintliga satelliter och andra ”icke-jordliga fordon”.

Det ska sägas att även om satellitstöd blir aktuellt i Samsungs mobiltelefoner så är det inte garanterat att stödet även gäller oss i Sverige.

Som exempel har Apple inte aktiverat så kallade nödsamtal via satellit i Sverige (än). Det finns svenska supportsidor för det, men du kan inte använda din iPhone för att kontakta räddningstjänst om du saknar mobiltäckning.

Via Android Central

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.