Asus ZenFone 10 får äntligen Android 14

asus zenfone 10 press 2023

Den senaste uppdateringen med Android 14 har äntligen börjat rullas ut till Asus ZenFone 10 – och den bör landa i din telefon före årsskiftet.

Mobiltelefonen får med det alla nya funktioner och optimeringar som Google har byggt in i senaste operativsystemet – och några extra godbitar från Asus på köpet.

Uppdateringen aviseras på skärmen

Uppdateringen har versionsnummer 34.1004.0204.65 och väger in på 1,3 GB. Så fort uppdateringen är redo för svenska användare av ZenFone 10 visas en avisering i mobilen.

Om du inte vill vänta på att uppdateringen ska aviseras vid en automatiskt kontroll kan du kolla manuellt om den är redo. Du går då till Settings > System > System Update (eller motsvarande på svenska).

Tänk på att alltid säkerhetskopiera dina viktigaste filer när du uppdaterar mobiltelefonen. Speciellt bilder och dokument bör skyddas extra. Risken att något går fel under uppdateringen är liten, men inte obefintlig.

Nyheterna med Android 14

Bland de större nyheterna hittar vi ett nytt system för hur bilder och videor får användas av appar. Målet har varit att skydda känslig information från obehörig åtkomst och nu får du större möjligheter att begränsa åtkomsten än med Android 13.

Du får även optimeringar för bluetooth-anslutningar till hörlurar med tillhörande buggfixar för olika ljudproblem.

En rad Asus-utvecklade appar har uppdaterats, en klock-widget har optimerats med nya färger och ljusinställningar, visningen av batterianvändning för specifika appar har förbättrats och mer.

Asus ZenFone 10 kostar runt 10 000 kronor

Asus ZenFone 10 kostar idag nära 10 000 kronor. Det är en flaggskeppstelefon med bra betyg hos många recensenter och den har hyllats för sina goda egenskaper. Inte minst kamerorna har fått positiva omdömen av många.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.