Ring Alarm i Sverige – köp från 3 299 kronor (säkerhetskamera ingår INTE)

ring alarm protect security system

Ring Alarm släpps i Sverige. Det Amazon-ägda bolaget lanserar sitt hemlarmsystem med ett grundpaket som kostar 3 299 kronor. Vill du ha extra funktionalitet kan du skaffa en prenumerationstjänst också.

Vad ingår med Ring Alarm?

  • Basstation
  • Sirenhögtalare
  • Knappsats
  • Kontaktsensor för dörr / fönster
  • Rörelsedetektor
  • Räckviddsförlängare

Utöver grundpaketets delar så kan du köpa till separata delar om du vill. En extra rörelsedetektor kostar 599 kronor, en kontaktsensor något mindre med 399 kronor.

Det går även att skaffa säkerhetskameror om du vill ha extra säkerhet. En sladdansluten Indoor Cam med 1080p-upplösning och mikrofon/högtalare kostar 699 kronor.

Ring Up Cam Elite
Ring Up Cam Elite © Ring

Vill du skruva upp kvaliteten några steg finns Stick Up Cam Elite för 1 999 kronor. Då får du PoE-kapabel säkerhetskamera med 1080p-upplösning och bredare synvinkel. Det ingår även teknik för brusreducering vid tvåvägssamtal.

Ring Protect Plus ger extra funktioner – för ett pris

Som många andra hemlarm så kan du antingen köpa hela paketet löst och nöja dig med begränsad funktionalitet – eller köpa en extra prenumerationstjämnst för lite roligare tillägg.


Ring Protect Plus kostar 10 euro per månad och ger säkerhetskopiering, 30 dagars videolagring och mobilnätsuppkoppling för basstationen. Bra att ha när internet dör och du vill ha fortsatt skydd tills nätet är tillbaka.

Prenumerationstjänsten gör också att du kan välja upp till tre personer som blir kontaktade om larmet utlöser. Kanonbra när familj och grannsamverkan når hemmet snabbare än dig när något händer.

Du kan prova Ring Protect Plus i 30 dagar helt kostnadsfritt för att se om det är något för dig. Det finns även en mer begränsad Protect Basic-variant för den som har lite färre Ring-prylar i hemmet.

Läs mer om Ring Protect-prenumerationen här.

ring video doorbell 3
Ring Video Doorbell 3 © Ring

Ring Alarm fungerar med Video Doorbell-serien

En fördel med Ring Alarm är att hemlarmet fungerar med Video Doorbell-serien. Om du har Protect Basic- eller Plus-prenumerationen kan du spara dina videor från den smarta dörrklockan för granskning i efterhand. Praktiskt när du vill ha koll på vad som hänt utanför ytterdörren när du inte är hemma.

Installationen av Ring Alarm gör du via Ring-appen för Android och iOS. Anslut allt, ladda ner appen och registrera ett konto (eller logga in om du redan har ett). Följ instruktionerna på skärmen och bara minuter senare har du ett fungerande larm som skyddar hemmet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.