LG lanserar in-ear-lurar med rengöringsteknik – HBS-FN6 och HBS-FN4

LG HBS-FN6
LG HBS-FN6

LG lanserar två nya äkta trådlösa in-ear-lurar – HBS-FN6 och HBS-FN4 – med Meridian Headphone Spatial Processing-teknologi. Den dyrare variaten är självrengörande och båda har ett Ambient Sound Mode.

Båda in-ear-lurarna har IPX4-klassificering som betyder att de är vädertåliga och kan användas till tuffare träning. Ska dock inte bada med dem och inte heller gå i hällregn.

En annan likhet är att de har fyra ljudprofiler som du kan ställa in för ett mer personligt ljud: Natural, Immersive, Bass Boost och Treble Boost.

Natural återger musiken så troget som möjligt medan Immersive försöker bredda ljudbilden för att skapa känslan av att vara i ett större rum. Bass Boost och Treble Boost gör precis vad namnen antyder, ökar bas och diskant helt enkelt.

Det finns även stöd för röststyrning via Google Assistant och Apple Siri för den som vill det.

lg hbs fn4 laddningsskal
LG HBS-FN4

Varken HBS-FN6 eller HBS-FN4 har aktiv brusreducering. De har dock silikonpluppar som ger passiv minskning av omgivningens ljud. Vill du istället förstärka ljudet kan hörlurarnas mikrofoner gör det i ett speciellt Ambient Sound Mode.

Det som särskiljer HBS-FN6 från HBS-FN4 är främst den förstnämndas unika UVnano-laddningsskal med rengöringsteknik.

UVnano-skalet använder UV-ljus för att döda bakterier och annat otyg som samlas på hörlurarna. Fräscha och fina lurar, varje gång du använder dem alltså. Men glöm inte att torka av dem med jämna mellanrum ändå; UV-ljus är inte lösning på all smuts som samlas.

Upp till sex timmars användning per laddning kan du få med hörlurarna. Laddningsskalet ger ytterligare tre laddningar för totalt 24 timmars användning innan du måste ladda både hörlurar och skal.

Både HBS-FN6 och HBS-FN4 lanseras på den europeiska marknaden med ännu okänt pris.

EgenskapHBS-FN6 & HBS-FN4
BluetoothBluetooth 5.0
Batteritid (lurar)Upp till 6 timmar
Batteritid (laddningsskal)Upp till 18 timmar
Högtalarelement2-lagers dynamiska element
Mikrofoner2 yttre mikrofoner
KompatibilitetAndroid, iOS
LjudkodekSBC och AAC
Storlek (lurar)16.1 x 32.77 x 25.0mm
Storlek (laddningsskal)54.6 x 54.6 x 27.5mm
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.