Rengöra dina AirPods med Belkins rengöringskit

Belkin
Foto: Belkin

Belkin har släppt ett rengöringskit för hörlurarna i AirPods-serien. Kitet ska kunna ta bort 99 procent av all vax och smuts som samlats på lurarna – och om vi ska tro Belkin även återställa den aukustiska prestandan.

Exakt hur bra rengöringskitet faktiskt är återstår att se, men AirPods-lurar har en tendens att bli rejält smutsiga med tiden. I värsta fall kan mikrofonerna täppas till vilket påverkar hur transparensläget och brusreduceringen fungerar.

Du bör hålla ett öga på hörlurarna och rengöra dem regelbundet, även laddningsetuit om du inte vill riskera att lurarna inte får kontakt med kontakterna. Vilket så klart leder till att hörlurarna plötsligt slutar att laddas på korrekt vis.

Vårt rengöringskit för AirPods tar säkert bort vax och återställer den aukustiska prestandan utan att skada dina hörlurar. Får ditt högkvalitativa ljud tillbaka och njut av 1-2-3 generationens AirPods längre.

Belkin

Belkins rengöringskit innehåller flera små verktyg som hjälper dig att hålla hörlurnarna rena och fräscha.

Bland annat följer det med en borste, en speciell vätska som mjukar upp eventuellt vax och en rengörande gel. Det följer även med en mikrofiberduk som – enligt Belkin – tar bort upp till 99 procent av all vax och smuts, tillsammans med de andra verktygen och rengöringsmedlen.

Enligt tillverkaren så är innehållet i städkitet skonsamt för hörlurarna och ska inte öka risken för skador på lurarna. Tänk dock på att alltid vara extremt försiktig när du rengör laddningsetuit nere vid kontakterna. Helst ska du undvika att röra i botten överhuvudtaget om du kan; rör du vid kontakterna kan de hamna ur sitt läge vilket betyder reparation eller att etuit måste bytas ut.

Observera att även om nyare AirPods är vattentåliga så ska du aldrig skölja dem under vatten.

Rengöringskitet är anpassat för första, andra och tredje generationens AirPods. Däremot inte AirPods Pro, AirPods Pro 2 och AirPods Max.

Priset för rengöringskitet är 15 USD eller cirka 200 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.