realityOS kan vara systemet till Apples VR-headset

Tydliga referenser i Apple-loggar och källkod

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Lanseringen av Apples egna VR-headset kommer allt närmare. Och ju närmare vi kommer desto fler referenser till prododukten hittar vi.

Den senaste är ”realityOS” som står på allt fler ställen i källkod till Apples prylar. Namnet på vad vi tror är operativsystemet till VR-headsetet.

Läs mer: Apple kan släppa AR-headset med dubbla 4K-skärmar & M1 (2022)

De senaste indikationerna på att realityOS hittades i loggarna till App Store. Vilket är rimligt eftersom Apple lär erbjuda tredjepartsutvecklare möjligheten att skapa appar för VR-headsetet.

Det finns även referenser till en emulator för realityOS. Även det rimligt eftersom utvecklare lär vilja simulera appkörningen på datorn innan de faktiskt provar appen på ett riktigt VR-headset.

Andra, äldre referenser har hittats i förhandsversioner av gamla iOS 13 när webbsajten Bloomberg rapporterade om namnet ”rOS” i koden.

Läs mer: Sony bekräftar detaljer om nya Playstation VR för 2022

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.