RCS-stöd i Din telefon-appen för Windows 10 – om du har en Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Microsoft uppdaterar appen Din telefon med stöd för RCS. Först ut att kunna använda RCS-stödet är Samsungs nya mobiltelefoner i Galaxy S20-serien.


Microsoft och Samsung har länge haft ett nära samarbete – och det har bara stärkts med åren. Det märks inte minst på den senaste förbättringen till Din telefon-appen för Windows 10.

Med en senare uppdateringen till Din telefon-appen får du stöd för RCS-meddelanden direkt i Windows 10. Men det krävs att du har en nyare mobiltelefon från Samsung, mer specifikt ur Galaxy S20-serien.

Dessutom måste den förinställda SMS-appen i mobiltelefonen vara standardappen från Samsung.

För den som undrar vad sjutton RCS är så kan nämnas att det står för Rich Communication Services. Du kan se RCS som en kombination av SMS, MMS och mer funktionella meddelandetjänster som WhatsApp och Facebook Messenger.


Det betyder att – till skillnad från SMS – du kan skicka hur många tecken som du vill utan begränsning, högupplösta bilder och fler filtyper utan problem.

Personligen tycker jag att Microsoft borde samarbeta med Google eftersom det företaget redan gjort ett stort arbete med RCS för Android. Det vore tråkigt om Microsoft medvetet begränsar spridningen för att stärka sin relation med Samsung.

Den som initialt avslöjade stödet var Roberto Bojorquez, Group Program Manager på Microsoft, med ett meddelande på Twitter.