Din telefon-appen får stöd för MMS – skicka MMS från Windows 10-datorn

Microsoft Din telefon MMS

Microsoft uppdaterar appen ”Din telefon” med stöd för MMS. Det betyder att du snart kan skicka MMS direkt från din dator via en ansluten mobiltelefon.

Den nya versionen av Din telefon har versionsnummer 1.19051.545 och är just nu i en testfas. Det betyder att ett litet antal användare får chansen att prova appen innan den lanseras på bredare front.


Din telefon är en app som kopplar ihop din Windows 10-dator med en Android-telefon. Via appen ser du bland annat SMS och bilder som finns på telefonen – och snart även MMS.

Med MMS kan du skicka multimedia som bilder och videoklipp.

MMS är en förlängning av SMS som bara kan skicka textmeddelanden. Men tekniken står idag i princip oanvänd på många marknader bredvid betydligt mer kapabla lösningar som iMessage och andra meddelandeappar som WhatsApp.

Och med RCS – som i stort är en direkt konkurrent till iMessage – på gång så blir MMS en än mindre nödvändig komponent i telefonen.

Om du vill prova MMS-funktionen i Din telefon-appen måste du vara Windows Insider-användare just nu. Dessutom måste du använda en senare testversion av Windows 10 19H1 eller 20H1.

Vi hoppas att Microsoft kan lägga in stöd för RCS i Din telefon i framtiden. Det vore ett mycket bättre stöd än MMS när spridningen av protokollet förbättras. Huruvida det faktiskt är möjligt, ja det återstår att se.


Vad är RCS?

RCS är ett protokoll för kommunikation som med tiden är tänkt att ersätta både SMS och MMS.

RCS stöder bland annat textmeddelanden, filöverföringar, gruppchatter och videosamtal. RCS stöder även chatbotar och Visual Voice Mail med senare versioner.

RCS kallas även SMS+ i Sverige och Norge. Andra namn är +Message, Universal Profile, joyn och Advanced Messaging i olika länder.

Läs mer om RCS på Wikipedia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.