Razer kan släppa egen mobiltelefon – avslöjad av testsajter

Razer Logo 2017

Kan tillverkaren Razer vara på gång att lansera en egen mobiltelefon? Enligt uppgifter till webbsajten Phone Radar ska en modell som kallas ”Razer Phone” har börjat dyka upp på olika testsajter.


Bland annat listas enheten på GFXBench. Där står specifikationer som pekar på en 5.7-tumsskärm med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar, processorn Qualcomm Snapdragon 835 och lagringsutrymme på 64GB.

Det ska finnas en ensam bakre kamera på 12 megapixel och en främre på 8 megapixel. Med tanke på hur marknaden har svängt mot dubbla bakre kameror de senaste två åren är det lite förvånande att Razer nöjer sig med bara en.

Razer arbetar normalt med att utveckla och sälja gamingtillbehör. Det är troligt att prestanda och gaming har högsta prioritet, vilket kan betyda att kamerorna får stå tillbaka för att fokus ligger på andra delar. Som internminnet.

Webbsajten GFXBench visar att ”Razer Phone” kan ha så mycket som 8GB internminne. En extrem mängd som få andra telefoner kan matcha. Normalt för flaggskeppsmodeller är 4GB till 6GB internminne.


Razer Phone kan använda specialversion av Android

Vidare ska telefonen använda en specialversion av Android 7 ”Nougat”. Det är något bekymrande då Android 8 ”Oreo” har funnits ett tag och börjat spridas på befintliga mobiltelefonerna. Förhoppningsvis kommer Razer att uppdatera telefonen kort efter lansering med senaste versionen. Om inte är det ett stort misslyckande redan från start för Razer.

Om vi ska jämföra detaljerna vi känner till kring ”Razer Phone” med befintliga mobiltelefoner finns bara två som kommer nära rent specifikationsmässigt. Nämligen HTC U11 och Moto Z2 Force.

Här är en kort jämförelse kring de tre telefonernas specifikationer som vi känner till idag:

Specifikation ”Razer Phone” HTC U11 Moto Z2 Force
Skärmstorlek 5.7 tum 5.5 tum 5.5 tum
Upplösning 2 560 x 1 440 2 560 x 1 440 2 560 x 1 440
Processor Snapdragon 835 Snapdragon 835 Snapdragon 835
Internminne 8GB 4GB 6GB
Lagringsutrymme 64GB 64GB 64GB
Operativsystem Android 7.x Android 7.1 Android 8.0

Om Razer faktiskt arbetar med en mobiltelefon i flaggskeppsklassen krävs utmärkta egenskaper och ett mycket fördelaktigt pris. Marknaden är mättad med mobiltelefoner, de stora aktörerna välkända och definierade hos användarna. Och Razer är okänd på området.

Tänker företaget slå sig in krävs dessutom något unikt som kan locka potentiella köpare att betala tusenlappar till en tillverkare som är bortom vad marknaden är van vid. Exempelvis ljussystemet ”Chroma” som används i många av Razers gamingrelaterade tillbehör. Om det blir aktuell och räcker återstår att se.