Huawei Mate 10 Lite kan få fyra kameror och ett schysst pris

huawei-mate-10-lite-front-back-side

Huawei Mate 10 Lite kan vara en av de mest intressanta mobiltelefonerna som släpps under slutet på 2017. Anledningen? För att den kan ha så många som fyra kameror.


Den kända tillverkaren gjorde stora rubriker när mobiltelefonerna Mate 10 och Mate 10 Pro presenterades. Två flaggskeppsmodeller tänkta att konkurrera med Apples senaste iPhone-telefoner och Google Pixel 2-serien.

Och inte helt oväntat fortsätter Huawei samma bana som de andra tillverkarna genom att sätta skyhöga prislappar på sina bästa mobiltelefoner. Vilket gör ännu icke presenterade Mate 10 Lite extra intressant.

Enligt de senaste uppgifterna kommer Huawei Mate 10 Lite att använda samma stora 5.9-tumsskärm som sina storebröder. Det betyder en skärm med förhållandet 18:9 då upplösningen är 1 080 x 2 160 pixlar.

Under den stora skärmen ska det sitta en egenutvecklad Kirin 659-processorn med tillhörande 4GB internminne och ett batteri på 3 340 mAh. Det ska även finns 64GB lagringsutrymme, en fingeravtrycksläsare på baksidan samt Android 8.0 ”Oreo” med gränssnittet EMUI 5.1.


Men det kanske mest intressant kring Mate 10 Lite är att telefonen kan ha hela fyra kameror; två på baksidan och två på framsidan.

De bakre ska vara på 16 megapixel respektive 2 megapixel, de främre på 13 megapixel och 2 megapixel. Hur kameran med lägst upplösning är tänkt att användas återstår att se, men rent spekulativt kan den används för djupläsning av scenen framför huvudkameran.

Det ska bli mycket intressant och se vad Huawei kan åstadkomma med Mate 10 Lite. Inte minst då prislappen väntas landa kring 379 euro med lansering den 16 oktober.

Frågan är nu bara – varför måste tillverkarna envisas med att släppa så stora mobiltelefoner? Skärmstorleken 5.9 tum är galet stort och knappast något man vill ha i byxfickan hela dagarna. Nej, hellre hade vi sett en mindre kring 5.2 tum med snäppet högre upplösning. Perfekt för enklare användning och garanterat mer uppskattat. Eller vad tycker ni?