Pixel 2 Launcher till din Android-telefon – så gör du

google pixel 2 launcher
Bildkälla: Android Central

Nu kan din Android-telefon fått samma gränssnitt som Pixel 2 och Pixel 2 XL använder. Med en läckt version av telefonernas så kallade ”launcher” kan du installera och köra exakt samma — helt utan root eller andra trick.


Pixel 2 Launcher är inte på något vis en funktionsrik launcher för din telefon. Snarare handlar det om en avskalad, mer stilistisk design för Google-fans, komplett med integrerad Google Now-funktionalitet.

Du får en sökruta på botten av skärmen och sveper du upp med fingrarna visas en komplett lista över alla installerade applikationer. Det medföljer även en omdesignad väderwidget för den som vill använda en sådan.

Allt som krävs för att använda Pixel 2 Launcher är en Android-telefon med Lollipop eller senare, och att du vågar installera mjukvara från okänd tredjepart. Dock men några förbehåll som är värda att känna till.

Pixel 2 Launcher är inte designad för andra telefoner än Pixel 2 och Pixel 2 XL. Därför finns ingen garanti om att den fungerar utmärkt på just din. Vi vet att launchern fungerar bra på Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ och Huawei P9. Men det är långt ifrån alla som kommer att fungera smärtfritt.


Installera Pixel 2 Launcher utan root

Du kan visserligen installera Pixel 2 Launcher utan så kallad ”root”, men för att kunna använda Google Now-funktionen krävs just root för att kunna ge de behörigheter som funktionen kräver. Och räkna med en bugg eller två om du använder ”fel telefon” för launchern.

Om du har kommit så här långt utan att bli avskräckt följer du bara de enkla stegen här under för att installera launchern på din telefon:

  1. Se till att du kan installera apk-filer från okända källor. Gå till Inställningar > Avancerade Inställningar > Säkerhet. Se till att brytaren vid alternativet ”Okända källor” är aktiverad.
  2. Använd din mobiltelefon för att gå till denna sida och klicka på knappen för att ladda ner installationsfilen (2.52MB). När den är nerladdad kör du denna och följer instruktionerna för att installera Pixel 2 Launcher.
  3. Gör detsamma för Google Wallpapers som också laddas ner från samma webbsajt. Klicka på denna länk, ladda ner filen (165MB) och installera.

Nu ska du aktivera Pixel 2 Launcher.

  1. Gå till Inställningar > Appar > Klicka på Inställningar.
  2. Välj Appinställningar > Startprogram > Välj ”Översikt för Pixel”.
  3. Aktivera ändringen och gå tillbaka till hemskärmen.

Om allt gick bra ska din telefon nu använda Pixel 2 Launcher. Om inte kommer du att få ett meddelande om det och telefonen faller tillbaka på en tidigare launcher, oftast den som medföljer just din modell.

Har du testat med din telefon, och i så fall, hur bra fungerade för dig? Kommentera gärna och berätta så andra vet om det fungera med just den telefon du använde.