Ratchet & Clank: Rift Apart släpps till PC (trailer)

Ratchet Clank Rift Apart 2

Storsäljaren och omåttligt populära Ratchet & Clank: Rift Apart kommer till din dator under sommaren 2023. Spelet blev en succé på Playstation 5 och blir nu det senaste spelet i raden att portas även till PC.

Ratchet & Clank: Rift Apart uppgraderas med många nyheter och förbättringar som gör att spelupplevelsen blir bättre för dig med en gamingdator. Bland annat får spelet stöd för ultrabreda skärmar och stöd för skalningstekniker som Nvidia DLSS 3, AMD FSR 2 samt Intel XeSS.

Nya bildförhållanden som stöds är 21:9, 32:9 och 48:p.

Andra förbättringar är att bildvisningsfrekvensen, den så kallade FPS:en, är olåst så att den som har en riktigt grym speldator kan njuta av mer än 60 fps. Men räkna med att det krävs en rejäl dator om du tänker spela i mer än 1080p eller 1440p, för Ratchet & Clank: Rift Apart är ett grafiskt mästerverk som ställer sina krav.

Om du aldrig tidigare har spelat ett spel från denna serie, så är Ratchet & Clank: Rift Apart ett utmärkt val att börja med. Spelet är ett visuellt spektakel som passar perfekt för nykomlingar tack vare en fristående handling och introduktionen av två helt nya karaktärer: Rivet & Kit.

Julian Huijbregts, Nixxes

En av de stora säljpunkterna när Rift Apart släpptes var de blixtsnabba laddningssekvenserna med Playstation 5. Spelet nyttjade den ultrasnabba SSD:n i PS5:an till max, och om du vill ha samma upplevelse på din PC så får du räkna med att en SATA SSD inte räcker långt, här är det NVMe som gäller hela vägen.

Har du en DualSense-kontroll hemma så kan du givetvis ansluta den till datorn om du inte vill använda tangentbord och mus. Fullt stöd ges för den haptiska återkopplingen och trigger-knapparna.

Ratchet & Clank: Rift Apart släpps till Steam och Epic Games Store den 26 juli. Priset är 60 USD, eller cirka 640 kronor inklusive moms.

FAQ

När släpps Ratchet & Clank: Rift Apart till PC?

Den 26 juli släpps spelet till PC.

Vilka spelbutiker säljer Ratchet & Clank: Rift Apart?

Steam och Epic Games Store på PC. Playstation Store för Playstation 5-versionen.

Hur mycket kostar Ratchet & Clank: Rift Apart?

639 kronor på PC. Köper du spelet på skiva för Playstation 5 så kan du komma neråt 400 kronor när spelet är på rea.

Vad är nytt för PC-versionen av Ratchet & Clank: Rift Apart?

Olåst bildvisningsfrekvens (FPS), optimeringar för PC-hårdvara, stöd för ultrabreda skärmar, stöd för DLSS 3, FSR 2 och XeSS.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.