Nvidia släpper drivrutiner för Diablo IV

Diablo IV

Planerar du att skaffa Diablo IV på lanseringsdagen den 6 juni? Då gäller det att du har laddat ner och installerat de senaste drivrutinerna för ditt grafikkort. Nvidia har släppt GeForce 535.98 WHQL som är redo via GeForce Experience-appen idag.

Den stora nyheten med de uppdaterade drivrutinerna är så klart stödet för Diablo IV. Eller mer specifikt så inkluderar de optimeringar som gör att spelet fungerar optimalt med ditt grafikkort från Nvidia. Rent tekniskt måste du inte uppdatera några drivrutiner, spelet lär fungera ändå.

Lästips: Systemkraven för Diablo 4

Vad du får är finjusteringar som gör att Diablo IV flyter så bra som möjligt oavsett vilket Nvidia-kort du har i datorn. Dessutom har Nvidia lagt till officiellt stöd för DLSS 3 för dig som har ett GeForce RTX 40-kort. Stödet för DLSS 3 ökar bildvisningsfrekvensen i Diablo IV med ungefär 2,5x enligt Nvidia.

I ett internt test (som alltid ska tas med en nypa salt) lyckades Nvidia nå höga bildvisningsfrekvenser med alla sina RTX 40-kort, även på de maximala grafikinställningarna:

  • RTX 4090: 229 fps
  • RTX 4080: 177 fps
  • RTX 4070 Ti: 139 fps
  • RTX 4070: 113 fps

Prestandasiffrorna ovan gäller för maxinställningar i Diablo IV med upplösning i 4K och DLSS 3 påslaget.

Uppdateringen väger in på 525 MB och finns att ladda ner från Nvidias hemsida respektive GeForce Experience-appen för Windows.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.