Prova senaste beta-versionerna av iOS 17 & macOS 14 gratis

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

Apple har tagit bort kravet på ett utvecklarkonto även för de första beta-versionerna till iOS och macOS. Det betyder att vågade intresserade kan installera nya versioner helt gratis (normalt kostar det 99 USD att skaffa ett konto) på iPhone och Mac.

Vad det betyder i praktiken är att du som vanlig användare kan anmäla ditt intresse för beta-programmet hos Apple, och få de senaste uppdateringarna direkt till din telefon och dator. Det finns både fördelar och nackdelar med det.

Fördelarna är så klart att du inte behöver vänta på att Apple ska släppa först en stängd beta för utvecklare, och därefter en identisk uppdatering men för den breda massan som inte vill betala för åtkomsten.

Nackdelarna är att du får snabbare åtkomst till beta-mjukvara. Vad vi menar med det är att riskerna är mycket större eftersom du får oprövade uppdateringar som kan ställa till det rejält med buggar i både telefonen och datorn.

Vårt tips är att du åtminstone väntar in den första RC-versionern. RC är en förkortning för ”Release Candidate” och den indikerar att allt som ska följa med vid den färdiga lanseringen är på plats. På sin höjd kan du stöta på mindre buggar, men den är väldigt nära släppet.

Om du vill prova beta-versionerna av iOS 17, macOS 14 och de andra operativsystemen så gör du det här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.