Byt telefon snabbare med One UI 5

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung har släppt en första betaversion av One UI 5 för Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 5. En av de stora nyheterna med den nya mjukvaran är att du inte behöver fabriksåterställa klockan varje gång du ansluter till en ny mobiltelefon.

Att Watch OS kräver en total återställning varje gång man byter mobiltelefon har varit starkt kritiserat länge. Nyheten att man nu slipper det kommer garanterat att tas emot med öppna armar.

Funktionen heter ”Transfer your watch without resetting”. Du hittar den i din vanliga Galaxy Wearable-app under fliken ”General” i inställningarna.

När du byter mobiltelefon så får du alltså behålla alla dina inställningar i smartklockan. Du behåller även alla dina urtavlor, appar och allt annat som du lagrat i klockan, exempelvis musik.

Stöds av Galaxy Watch 5 (kanske Watch 4)

För att det ska fungera krävs en smartklocka som stöder funktionen. En av modellerna är Galaxy Watch 5.

Tänk på att det just nu handlar om en betaversion och att funktionen kanske inte fungerar helt korrekt än. Därför bör du inte använda den i skrivande stund. Det är inte helt fastställt om Galaxy Watch 4 får stöd för funktionen.

Andra nyheter med Watch OS 4 som One UI 5 bygger på är stöd för säkerhetskopiering och återställning med fler smartklockor. Det bjuds även på förbättrat stöd för gester, mappar till appvyn och optimeringar kring hur du väljer och använder urtavlor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.