Project Cars 2 är snyggare på Xbox One X än med Playstation 4 Pro

Project Cars 2
Project Cars 2

Om du planerar att skaffa Project Cars 2 och har en nyare tv med 4K och HDR — då är det troligtvis Xbox One X du vill ha spelet till.


Utvecklaren har nämligen bekräftat att grafikinställningarna för Microsofts senaste spelkonsol öppnar för bättre bild än med Playstation 4 Pro.

Anledningen är föga förvånande den kraftfulla hårdvaran i Xbox One X som öppnar för en hel mängd visuella effekter som inte går att få till Playstation 4 Pro. Däremot är fysiken i spelet identisk oavsett vilken plattform du köper spelet till.

Spelutvecklaren Slightly Mad Studios har tidigare sagt att de är villiga att offra bildkvalitet på spelkonsolerna för att öka spelarupplevelsen på andra punkter, som att hålla en stabil och hög bildvisningsfrekvens. Ingen vill köra racerbil i 15 fps, då är det bättre att kapa detaljer för att nå 60 fps.

När Project Cars släpptes till Xbox One och Playstation 4 förra året drogs spelet med svåra fps-droppar vilket gjorde det svårt för spelarna att uppskatta spelet. Kritiken mot spelet har inte gått obemärkt förbi och Slightly Mad Studios arbetar hårt med att hålla en stadigt hög fps i Project Cars 2.


Andra intressanta detaljer som är värda att nämnas är stödet för 4K-upplösning och det dynamiska vädret som ändras i realtid medan man spelar. Båda gör att Project Cars 2 hamnar i linje med Forza Motorsport 7 som har samma stöd och vilken släpps under oktober månad.

Project Cars 2 släpps till Xbox One, Playstation 4 och PC den 22 september. Det betyder att spelet finns tillgängligt direkt när Xbox One X släpps den 7 november i år.