Problem med One UI 5.1 på äldre Samsung-telefoner

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: taanhuyn, Unsplash

Samsung One UI 5.1 finns att ladda ner och installera på den sydkoreanska tillverkarens äldre mobiltelefoner. Den senaste versionen följer med Galaxy S23-serien direkt ur lådan – men vågar du installera den på din Galaxy S22 eller Galaxy Z Fold4?

Svaret på den frågan bör just nu vara: nej. Även om du ser uppdateringen till One UI 5.1 för just din äldre mobiltelefon så bör du neka den. Åtminstone för stunden. Den kan nämligen leda till kraftigt försämrad batteritid.

Ett växande missnöje går att utläsa på Samsungs officiella forum där mängder av Galaxy-användare vittnar om buggar som ställer till det. Även på Reddit kan vi läsa hur många drabbats av knepigheter efter att ha uppdaterat till One UI 5.1.

Vet inte varför One UI 5.1 krånglar – än

Det är inte fastställt varför uppdatering till One UI 5.1 krånglar på många äldre Galaxy-modeller.

Spekulationer pekar på att det är Samsungs nya tangentbord som ställer till det för batteritiden. Andra rapporterar att Bixby-rutiner inte fungerar korrekt längre. Fler rapporter menar att det strular med Material You.

Och minst en användare säger att hens mobiltelefon bytte enhetsnamn till en till synes slumpmässig sträng med siffror och bokstäver.

Det är alltså många och tunga problem som gör att upplevelsen på äldre mobiltelefoner försämras rejält. Du bör INTE uppdatera till One UI 5.1 idag!

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.