Problem med kameran i Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 Ultra har kameraproblem. Det avslöjar de första recensenterna som fått testa supertelefonen. Den sydkoreanska tillverkaren har bekräftat att de arbetar på lösningar via kommande mjukvarufixar.


Ett som uppmärksammats är att Galaxy S20 Ultra inte hittar rätt fokus, utan gör så kallad “focus-hunting”. Det betyder att autofokusen letare fram och tillbaka för att hitta rätt fokuspunkt, men utan att göra det.

Det andra problem är att funktionen som gör att huden ser slätare ut överarbetar processen. Det betyder att den som tar en selfiebild ser i det närmaste plastig ut istället för att ha en naturlig ton.

Tacksamt nog är det problem som går att fixa med en uppdatering av mjukvaran.

I ett uttalande till webbsajten The Verge säger Samsung att Galaxy S20 Ultra har ett banbrytande, avancerat kamerasystem och att företaget ständigt arbetar med att optimera prestanda för att ge användarna bästa möjliga upplevelse.


Det är PR-språk för att de känner till problemet och att de försöker lösa det – utan att skriva rakt av att det finns ett problem.

Problemen med kameran i Galaxy S20 Ultra är knappast några större felaktigheter. Så fort Samsung har fixat det hela så lär hela nyheten falla i glömska. Det är trots allt inte något allvarligt; åtminstone inte vad vi känner till idag.

Det som gör allt lite extra jobbigt för Samsung är att kameran i Galaxy S20 Ultra är det enda som gör den speciellt unik. Åtminstone bredvid syskonmodellerna Galaxy S20 Plus och Galaxy S20, två modeller som är helt oberörda av problemen.