Problem med bluray-spelare från Samsung – startar om sig gång på gång

samsung home entertainment j4500

Användare av bluray-spelare från Samsung rapporterar stora problem med sina enheter. Spelarna startar om sig gång på gång, vilket gör dem helt oanvändbara. Och någon lösning finns inte – än.

Bland de modeller som påverkas av problemet hittar vi Home Cinema HT-J4500. En bluray-spelare kombinerad med fem högtalare och en subwoofer i ett surroundsystem.

Även andra modeller har påverkats enligt flera användare som rapporterar, bland annat via webbsajten Engadget, att spelarna startar om sig utan slut.

Enda sättet att få bluray-spelaren att sluta starta om sig är att bryta strömmen. Vilket så klart inte är någon praktisk lösning eftersom det gör den lika oanvändbar ändå.

I skrivande stund finns ingen bekräftar anledning till varför bluray-spelarna slutat fungera.

Det spekuleras i att Samsung har skickat ut uppdateringar med ny firmware-mjukvara, och att denna i sin tur har en bugg som triggar omstarterna i en ändlös loop.

Fabrikåterställning löser INTE problemet med omstarterna

Fabriksåterställning är inte en lösning och användare globalt har påpekat problemen; det är alltså inte kopplat till en specifik marknad eller ett speciellt språk.

Uppgifter från Samsung-support säger att företaget är medvetna om problemen och att felsökning pågår. Om det stämmer hoppas vi att en ny uppdatering med buggfixar kan lösa problemet automatiskt.

Om det inte går är risken att användarna hamnar helt i kylan eftersom spelarna måste lämnas in för reparation hos en auktoriserad verkstad. Och eftersom många drabbade modeller har passerat garantidatum så kan det bli rejält kostsamt.

Den som är lite konspiratorisk skulle kunna fundera på om Samsung medvetet ”brickat” spelarna, men det är väldigt långsökt enligt oss. Du kan läsa mer om problemet på Samsungs webbsajt (forumen), hos Whathifi.com och hos PCMag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.