Problem med Bluetooth på din Galaxy S8? Samsung har lösningen

Samsugn Galaxy S8

Om du har noterat att Bluetooth-anslutningen till din Galaxy S8 eller Galaxy S8+ är lite svajig så är du inte ensam. Mängder av rapporter pekar på att Samsung har ett blåtandsproblem med sina senaste flaggskeppstelefoner.

Tacksamt nog verkar det som att problemet går att lösa med en enkel uppdatering till telefonernas mjukvara. Och Samsung har nyligen skickat ut just en sådan med bara två nämnda optimeringar — förbättrad stabilitet och anslutning via Bluetooth samt ökad stabilitet vid användning av minneskort.

Det kan tyckas väldigt litet med tanke på att uppdateringen väger in på hela 614 MB, och det kan vi absolut hålla med om. Skarpsynta användare har även rapporterat att uppdateringen bjuder på ospecificerade optimeringar kring telefonernas kamera och inkluderar Googles säkerhetsuppdateringar för maj månad.

En annan detalj som Samsung inte nämner är att uppdateringen fixar en bugg som kunde trigga mobiltelefonen till omstart när den styrdes av en trådlös högtalare vid uppspelning.

Det finns nog ingen mobiltelefon som släpps utan diverse barnsjukdomar och varken Galaxy S8 eller Galaxy S8+ klarade sig utan sådana. Förutom Bluetooth-problemen hade ett antal enheter skärmar som gick i en mystisk rödton. Även det kunde lösas via en uppdatering och Samsung lade skulden på extrem efterfrågan som gjorde att vissa enheter inte kalibrerades korrekt innan leverans.

Uppdateringen skickas ut trådlöst via OTA och kommer att landa i din mobiltelefon inom kort. Det går även att hitta mjukvaran på SamMobile för manuell installation, men det är inget vi rekommenderar om du inte är avancerad användare.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.