Problem: Diablo 4 fungerar inte på Playstation 5

Diablo 4

Premiären för Diablo 4 har varit en succé för de flesta. Förhandsbokare som köpte de två dyrare versionerna av spelet har kunnat spelat flera dagar före den officiella lanseringen – men inte på Playstation 5.

Mängder av spelare rapporterar att deras PS5:a rapporterat felmeddelandet “Unable to find a valid license for Diablo IV (Code 315306)” när de försöker starta spelet. Ett problem som gör det omöjligt att köra Diablo 4 innan problemet är löst.


Vad felmeddelandet säger är att drabbade spelare helt enkelt saknar det köpbevis som behövs för att starta spelet. De äger helt enkelt inte spelet enligt Sony. Trots att de betalt nära 1 000 kronor för det.

Det är minst sagt en frustrerande situation som uppstått. Inte minst då många köpt spelets dyrare versioner bara för att kunna spela i förtid.

Blizzard är medvetna om problemet och har gått ut med ett uttalande:

Vi ser rapporter om att PlayStation-användare upplever fel med ogiltiga licenser. Teamet undersöker detta just nu och kommer att uppdatera när vi har mer information.

Blizzard

Spelet släpptes den 1 juni kl 01.00 för svenska spelare. Ett dygn senare rapporterade Blizzard att de identifiera temporära lösningar som minskar risken för spelarna att drabbas. Men några permanenta, faktiska lösningar finns inte i skrivande stund.

Problemet är lite tragikomiskt för Blizzard. När Diablo 3 släpptes var det nästan helt omöjligt för någon att köra spelet till en början.

Diablo 4 finns att spela på PC, Xbox och Playstation 4.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.