Pro Mode för Macbook Pro 16 med macOS 10.15.3

macOS Catalina 10.15
macOS Catalina 10.15

Apple har släppt en tredje förhandsversion av macOS Catalina 10.15.3. Den nya versionen är endast för registrerade utvecklare och beta-testare. Och Apple ser ut att förbereda en mycket spännande, ny funktion för nyare Mac-datorer.


  • Pro Mode kan öka prestandan på bekostnad av batteritid & ljudnivå
  • Fungerar sannolikt bara på Macbook Pro 16
  • Du kan installera beta-versionen av Apple Beta Software Program
  • Lästips: Twitter för macOS – finns nu på App Store

Vad är nytt i macOS Catalina 10.15.3?

  • Bugg- och säkerhetsfixar
  • Ny funktion kallad “Pro Mode”

Utöver de sedvanliga bugg- och säkerhetsfixarna så har Apple inkluderat en ny funktion kallad “Pro Mode”.

Pro Mode är inte officiellt släppt av Apple, men koden bakom funktionen avslöjar lite om vad den gör. En granskning av den bakomliggande koden visar på textsträngar som “Apps may run faster, but battery life may decrease and fan noise may increase” och “Fan speed limit overridden”.

Det ger oss en indikation att Pro Mode kan vara ett nytt arbetsläge i macOS för att öka prestanda på bekostnad av sämre batteritid och högre ljudnivå från fläktarna.

Exakt hur Pro Mode fungerar återstår att se när funktionen släpps i den färdiga versionen av macOS 10.15.3.


Vilka datorer kan använda Pro Mode i macOS 10.15.3?

Det finns inga officiella uppgifter om vilka datorer som faktiskt stöder Pro Mode.

Med det sagt så är det sannolikt att bara senaste Macbook Pro 16″ som kan använda den. Anledningen är att Pro Mode ser ut att vara tätt knutet till det omarbetade värmesystemet som den modellen använder.

Så om du har någon annan datormodell med macOS kommer Pro Mode med stor sannolikhet inte att kunna användas överhuvudtaget.

Vi vet att Apple kan arbeta på en ersättare till den klassiska 13-tumsvarianten av Macbook Pro, och det finns en möjlighet att samma värmesystem används i denna, vilket gör att Apple väntar med lansering av Pro Mode tills datorn är lanserad.

Så installerar du macOS 10.15.3 på din Macbook Pro

Om du är en registrerad utvecklare eller betatestare så kan du installera den tredje beta-versionen via Apple Beta Software Program precis som vanligt.