Prestandaproblem med The Witcher 3 med uppdateringen till v4.0

The Witcher 3 Next Gen

CD Project Red har släppt uppdateringen med version 4.0 – även kallad next-gen-uppdateringen – till The Witcher 3. Med det följer en hel rad förbättringar och optimeringar, bland annat mycket bättre grafik, men också problem som gör att spelet har mycket sämre prestanda.

Bland problemen som rapporterats av användarna så upplevs kraftiga fps-försämringar, långsam rendering (visning) av texturer och modeller, samt en rad mindre problem. Tacksamt nog har CD Project Red en temporär lösning som löser de värsta felen.

Med en ny uppdatering kallad en hotfix så ska fps-tappet försvinna för merparten, om inte alla, användare. Dessutom fixar hotfixen den långsamma renderingen av texturer och modeller. Du slipper alltså att grafiken ser ut att ladda långsamt på skärmen.

Lästips: The Witcher 3 uppdaterades även på Xbox Series X/S och Playstation 5

Den officiella förklaringen till uppdateringen är att den ”borde förbättrad den övergripande stabiliteten och prestandan”.

För att ladda ner uppdateringen till PC-versionen av The Witcher 3 så använder du spelklienten för antingen Steam eller GOG. Steam-uppdateringen väger in på 3 GB medan GOG-versionen bara är på 1.9 GB.

Nämnvärt är att spelets version inte ändras när du installerar hotfix-uppdateringen. Det är alltså fortfarande version 4.0 som gäller efteråt. Först när CD Project Red släpper nästa, vanliga uppdatering så kommer versionsnumret att ändras.

Via IGN

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.