PowerToys kan få funktion som gör muspekaren lättare att hitta i Windows 10

microsoft powertoys windows10 logo 2020

Gratisverktyget PowerToys för Windows 10 kan få en funktion som gör det lättare att hitta var muspekaren tagit vägen på skärmen.

Målet med den nya funktionen är så enkel som man kan tänka sig. Med dagens nya, stora och högupplösta skärmar är det lätt att tappa bort muspekaren. Inte minst om man har två eller fler skärmar och dessutom sitter med lite avstånd.

För att hitta muspekaren är det många som skakar runt med datormusen och samtidigt tittar efter rörelse på skärmen. I macOS gör snabba skakningar av muspekaren att den växer i storlek och blir lättare att se. Microsoft har en annan lösning.

Enligt uppgt ska Power Toys med den aktiverade hjälpmedelsfunktionen för att hitta muspekaren göra så att hela skärmen mörk när du trycker på CTRL på tangentbordet.

Hela skärmen förutom ett område där muspekaren befinner sig vill säga. Kontrasten gör att du direkt ser var muspekaren finns.

Funktionen kan släppas med PowerToys 0.26.0

Problemet? Funktionen finns i skrivande stund inte. Microsoft utvärderar möjligheten att ha funktionen i PowerToys, och den kan släppas redan med version 0.26.0.

Den 29 oktober 2020 släpptes version 0.25.0 och den 13 oktober släpptes 0.24.0. Om samma tidsplan hållser för 0.26.0 kan vi vänta oss en uppdatering till PowerToys den 17 november.

PowerToys är ett utmärkt gratisverktyg för Windows 10 och det har många trevliga extrafunktion. Bland annat kan du förminska bilder via Utforskaren med ett högerklick, snabbt namnge många filer samtidigt, visa en färgväljare som visar färgen på pixeln du håller muspekaren över och mycket mer.

Läs mer om PowerToys här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.