Power Cover till Surface-serien har inbyggt batteri

microsoft-surface-pro-baksida-kickstand

Power Cover kan vara namnet på ett nytt tangentbord till Surface Pro, Surface 2 och Surface Pro 2. Microsoft påstås arbeta med den här produkten som inte bara är ett tangentbord utan även ett extra batteri med en ny kontakt som inte kommer att vara kompatibel med den befintliga modellen Surface RT.


Enligt uppgift ska Power Cover vara marginellt tjockare än Type Cover, något som inte lär vara någon överraskning då det trots allt finns ett inbyggt batteri som tar extra plats. Notera att batteriet i tangentbordet inte används för att driva själva tangentbordet utan är uteslutande till för själva Surface-plattan.

Nästa Surface Pro-modell (Surface Pro 2) påstås få en Intel Haswell-processor som ska öka batteritiden rejält, så det tillsammans med Power Cover kan bli en riktigt höjdare från Microsoft. Den största kritiken mot Surface Pro är riktad mot dåliga batteritider, så här behövs verkligen mer batteritid att bjuda på.

Förutom en Intel Haswell-processor väntas Surface Pro 2 även få hela 8 GB internminne – även det en klart välkommen ökning från de 4 GB som finns i Surface Pro. Mer minne betyder att fler applikationer kan laddas in i minnet och enheten behöver inte ladda dem lika oftare – vilket sparar batteri.

Det faktum att Microsoft valt en Haswell-processor (Core i5) bidrar inte bara till längre batteritider tack vare en lägre strömförbrukning, utan även att enheten blir svalare då den inte genererar lika mycket värme som tidigare. I det stora hela ser det både Power Cover och Surface Pro 2 ut att bli riktigt trevliga produkter som verkligen skulle kunna fånga marknaden.

Nu är bara frågan vad prislapparna stannar på…

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.