Nexus 5 tillverkas av LG – får Snapdragon 800 & Android 4.4 ”KitKat”

google-nexus5-lackt-video


Nexus 5 har skickats in till amerikanska FCC och nu har vi äntligen fått de första specifikationerna. Den efterlängtade uppgraderingen till Nexus-serien får en snabb Qualcomm Snapdragon 800-processor, 5-tumsskärm, WiFi 802.11ac, 4G/LTE och Android 4.4 ”KitKat”.

Det här är riktigt upplyftande nyheter då många hoppas på den rejäla uppgradering som Nexus 5 nu ser ut att få. Trevligt nog verkar det också som att LG åter igen tar på sig rollen som tillverkare och vi vet ju alla hur bra det gick med utmärkta Nexus 4. Rätt prislapp kan ge konkurrenterna hicka.

Nyligen presenterade Android 4.4 ”KitKat” kommer förinstallerad vilket givetvis är tacksamt även det. Nexus-serien får uppdateringar till Android snabbare än de flesta andra telefonmodellerna på marknaden, men med senaste Android 4.4 finns sen bara Android 5.0 att vänta på.

Måtten som anges för Nexus 5 är 131.91 millimeter på längden och 68.2 millimeter på bredden. Trots att man har valt en större skärm så betyder det att Nexus 5 blir marginellt mindre än befintliga Nexus 4, något vi kan tacka utvecklarna på Google och LG för. Modellen listas hos FCC som ”D820”.


Via techspot.com.