Mac OS X ”Mavericks” kan försenas till oktober

apple macbook pro unsplash philipp katzenberger
Philipp Katzenberger, Unsplash

Mac OS X ”Mavericks” kan släppas sent i oktober månad. Den stora uppdateringen till plattformen har nyligen fått sin sjunde ”Developer Preview” och enligt webbsajten AllThingsD kan den färdiga versionen tvingas till försening och lanseras först om en månad.

Trots att Mac OS X ”Mavericks” presenterades redan under årets WWDC så ville Apple inte gå ut med något lanseringsdatum, och det är precis som brukligt. IOS 7 lär ha nått ut till de miljontals användarna av Iphone och Ipad långt innan Apple kan färdigställa och erbjuda nya Mac OS X.

Det spekuleras friskt i att Apple tänker vänta med lanseringen till efter nästa kvartalsrapport, något man gjort tidigare med både Mac OS X ”Lion” och ”Mountain Lion”. Det kan även tänkas att ”Mavericks” släpps samtidigt som nya Macbook Pro och Imac gör sina respektive intåg på marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.