Ipad Mini 2 med Retina-skärm och A7X-processor till jul


apple-ipad-mini

Ipad Mini 2 kommer att släppas lagom till julhandeln. Med en uppgraderad processor och högupplöst retinaskärm ska den nya modellen fånga användarna med storm – och om de senaste uppgifterna stämmer så kan Ipad Mini 2 bli en ruskig tuff konkurrent på marknaden.

Processorn som ska användas är egentillverkade A7X och det är samma som väntas hamna i kommande Ipad 5. Den här uppgraderingen är mer än nödvändig om det visar sig att retinaskärmen blir aktuell – och en sådan har användarna önskat ända sen Ipad Mini gjorde sitt intåg på marknaden.

Med bättre hårdvara följer inte sällan en högre prislapp, något som inte lär falla i godo hos intresserade. Med tanke på att Nexus 7 från Asus har riktigt bra specifikationer och ett pris som börjar på låga 2 400 kronor så bör Apple tänka efter väldigt noga innan de lanserar Ipad Mini 2.

Som vanligt ska alla rykten kring kommande produkter från Apple alltid tas med en nypa salt. Den här gången är det analytikerna Ming-Chi Kuo som tar till gissningshatten och det är inte speciellt omvälvande gissningar precis. Det här är precis vad många andra både hoppas och tror även sen tidigare.


Ipad Mini är redan idag en förträfflig arbetshäst som kommer till sin rätt med ett extra tangentbord som ansluts via bluetooth. Dock skulle jag helt klart föredra Nexus 7 med tillägget SwiftKey som gör att man skriver ruskigt snabbt även utan tangentbord. Billigare och mer kompetent surfplatta.a

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.