Microsoft Surface Pro 2 får Haswell-processor och 8 GB minne

microsoft-surface-pro-baksida-kickstand

Microsoft Surface Pro 2 kommer att ha en Intel Haswell Core i5-processor, förbättrad batteritid och mer internminne. Det rapporterar bland annat webbsajten Winsupersite som påstår sig ha samlat ihop tillräckligt med information för att kunna styrka dessa påståenden. Huruvida det stämmer eller inte återstå givetvis att se, men som det ser ut så får Surface Pro 2 en välbehövlig uppgradering.

Den nya processorn är både strömsnålare och snabbare än vad dagens Surface Pro använder, något som bäddar för en svalare tablet som ger längre batteritider. Med tanke på att den nuvarande modellen bara ger cirka fem timmars drift på en laddning så lär det behövas. Många professionella användare har medvetet avhållit från att köpa Surface Pro på grund av just dålig batteritid.

Internminnet ska nu ligga på 8 GB istället för 4 GB som tidigare och ju mer internminne desto bättre. Gällande designen så ska Surface Pro 2 fortfarande ha en profil på 13 millimeter och jag personligen tycker det lagom för den här modellen. Visserligen kanske den känns något tung, men bara hårdvaran matchar vikten så har jag inga som helst problem med det.

Prislappen väntas ligga kring dagens modell när den lanserades och det kan avskräcka en del. Många tusenlappar måste byta ägare innan man kan få en Surface Pro i handen och om det inte sänks lite så finns alltid risken att potentiella köpare tittar åt exempelvis Sony eller Acer istället. Det här kan bli en riktigt bra uppgradering, hoppas nu bara på att Microsoft infriar våra förhoppningar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.