Enklare att rapportera tweets på Twitter


twitter-logo

Det ska bli enklare att rapportera enskilda inlägg på Twitter. Med en liten justering som påverkar samtliga plattformar som stöds så får man nu en knapp som kan användas för att rapportera in dåliga meddelanden till Twitter – som i sin tur har ökat antalet anställda som ska granska dessa innan en eventuell åtgärd bestäms.

Anledningen till detta är att mängden våldtäckts- och bomhot mot kvinnliga journalister och parlmamentledamöter i Storbritannien har ökat dramatiskt den senaste tiden. Det hela startade med Caroline Criado-Perez som är en engelsk aktivist och som idag får mängder av hotfulla meddelanden via den populära tjänsten. En massiv namninsamling senare kommer ändringar.

Fler än 139 000 namn samlades in för att Twitter skulle göra den ändring som behövs för att man snabbt ska kunna rapportera meddelanden. Tidigare var man tvungen att söka efter hur man skulle göra – något som inte längre behövs. Det här är ett positivt steg som förhoppningsvis kommer att göra Twitter lite snällare mot de som får hot och annat otrevligt i sina inkorgar.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.