Office 364 och Exchange för ökat lagringsutrymme

microsoft office 365 logo 2021

Microsoft dubblar lagringsutrymme för Exchange Online och Office 365 till 50 GB. Tidigare har den mängden varit nere på 25 GB, men nu är det alltså på gång med en välbehövlig ökning som just nu rullar ut till alla användare. Det hela är väntat att vara avklarat någon gång under november månad.

De som kommer att märka av ändringen använder bland annat Exchange Online Plan 1, Office 365 Small Business, Midsize Business, Enterprise E1, Government G1 och Education A1. Ökningen från 25 GB till 50 GB är helt gratis för samtliga användare – oavsett vilken prenumeration man har.

De som istället använder Exchange Online Plan 2, Office 365 Enterprise E3 och E4, Government G3 och G4 samt Education A3 och A4 har redan obegränsat med utrymme, men huvudinboxen kommer att visa 50 GB istället för 25 GB som tidigare. Det är inte bara Exchange och Office som ändras.

Microsoft har tidigare ökat lagringsutrymmet på SkyDrive Pro rejält med en trefaldig ökning. Office 365 och SharePoint hade tidigare 7 GB utrymme men kan nu ståta med hela 25 GB vilket är en rejäl förbättring. Alla ändringarna har nu tagit Microsoft en bit förbi Google Drive i erbjuden lagring.

Google har i skrivande stund inte svarat med några ökningar på de egna tjänsterna utan håller stadigt i stormen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.