Expert kan ta över Media Markt i Sverige

Expert tar över Media Markt på den svenska marknaden. Åtminstone om man ska tro ett av de senaste ryktena som nu sprids bland nyhetssidor och bloggar. Enligt uppgift ska Expert redan har slutet avtal om att ta över Media Markts svenska verksamhet och det trots den omskrivna konkursen förra året.

Media Markt har stadigt förlorat pengar på den svenska marknaden, något som har täckts upp av moderbolagets vinster på andra håll. På sju år har företaget gått från en riktigt stark och nyskapande aktör i Sverige till något av ett svart hål där pengarna ständigt tycks försvinna. Hålet är så djupt idag att såväl marknadschefen som finanschefen har fått lämna företaget.

Om Expert lyckas vända den minst sagt negativa trenden återstår givetvis att se, men jag skulle inte personligen tro på det. Turligt nog för personalen på Media Markt så tros ett övertagande även gälla alla anställda och de större butikerna i Media Markt-kedjan ska fortsättas att drivas under det namnet. De mindre däremot väntas få ta Experts namn istället.

Via Sweclockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.